Reinterpretarea clasicului guacamole intr-o crema sanatoasa de mazare si avocado, plina de vitamine si minerale. Crema poate fi servita drept antreu rece, pe o felie de bagheta prajita sau ca si garnitura calda pentru un preparat cu peste.
Ingrediente
- 1 punga Mazare fina Edenia 450 g
- 1 avocado
- 30 ml suc de lamaie
- 30 g unt
- 20 ml ulei de masline
- 2 crengute menta proaspata
- 1 ceapa alba tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati
- muguri de menta
- 1 bagheta frantuzeasca
- sare si piper negru dupa gust
Mod de preparare
1. Intr-o craticioara, calim la foc mediu ceapa si usturoiul in unt amestecat cu putin ulei de masline (pentru a nu se arde untul). Cand ceapa este rumenita, adaugam mazarea Edenia congelata, asezonam cu sare si piper, apoi calim timp de 3 minute, la foc mediu.
2. Adaugam apa cat sa se acopere mazarea, apoi fierbem la foc mediu inca 7-8 minute. Apoi scurgem mazarea.
3. Curatam avocado-ul de coaja si de sambure, il tocatam marunt si il punem peste mazare, impreuna cu sucul de lamaie.
4. Blendam intrega compozitie la viteza medie pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam putina menta tocata fin si amestecam.
5. Putem servi crema de mazare cu avocado pe felii de bagheta prajite, decorata cu muguri de menta proaspata.
Pofta buna!