Piure de mazare cu menta si avocado

2018-01-25T12:15:57+00:00
    15 minute     20 portii

Reinterpretarea clasicului guacamole intr-o crema sanatoasa de mazare si avocado, plina de vitamine si minerale. Crema poate fi servita drept antreu rece, pe o felie de bagheta prajita sau ca si garnitura calda pentru un preparat cu peste.

Ingrediente

  • 1 punga Mazare fina Edenia 450 g
  • 1 avocado
  • 30 ml suc de lamaie
  • 30 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 2 crengute menta proaspata
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • muguri de menta
  • 1 bagheta frantuzeasca
  • sare si piper negru dupa gust

 

Mod de preparare

1. Intr-o craticioara, calim la foc mediu ceapa si usturoiul in unt amestecat cu putin ulei de masline (pentru a nu se arde untul). Cand ceapa este rumenita, adaugam mazarea Edenia congelata, asezonam cu sare si piper, apoi calim timp de 3 minute, la foc mediu.

2. Adaugam apa cat sa se acopere mazarea, apoi fierbem la foc mediu inca 7-8 minute. Apoi scurgem mazarea.

3. Curatam avocado-ul de coaja si de sambure, il tocatam marunt si il punem peste mazare, impreuna cu sucul de lamaie.

4. Blendam intrega compozitie la viteza medie pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam putina menta tocata fin si amestecam.

5. Putem servi crema de mazare cu avocado pe felii de bagheta prajite, decorata cu muguri de menta proaspata.

Pofta buna!