Spanac quattro formaggi cremos – reteta

2020-07-14T13:06:05+00:00
    20 minute     2 portii

O reteta versatila cu spanac si patru tipuri de branza propusa de Flaveur: spanac quattro formaggi cremos! In functie de preferintele fiecaruia, tipurile de branza/cascaval pot fi inlocuite, sau de ce nu, putem incorpora chiar mai mult de patru tipuri. Pentru un gust mai intens, recomandam branza gorgonzola.

Ingrediente

  • 1 punga de spanac tocat portionat 450 g Edenia 
  • 3 cepe rosii micute
  • 6 catei de usturoi (sau in functie de preferinte)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar mic apa
  • 100 g cascaval ras
  • 125 g mozzarella fresca (taiat cubulete)
  • 2 linguri branza de vaci (sau de casa)
  • 2 linguri mascarpone
  • 1 cub de unt cat o nuca
  • nucsoara dupa gust

Mod de preparare

1. Punem spanacul in apa si il lasam la foc mic pana incepe sa fiarba. Cand a dat in clocot, oprim focul si lasam spanacul sa se decongeleze. Varsam totul intr-o strecuratoare cu sita si presam bine astfel inca spanacul sa ramana cat mai uscat. O alta varianta este sa punem spanacul congelat intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, pana se desprind bucatile de spanac la aburul cald.

2. Tocam ceapa si usturoiul foarte marunt si apoi le punem la inabusit cu niste apa si ulei. Lasam la foc mic pana scade apa si legumele se inmoaie.

3. Adaugam peste ceapa si usturoi spanacul, branzeturile, untul, nucsoara si amestecam bine. Mai lasam pe foc aproximativ 1 min cat sa se topeasca branzeturile putin.

5. Pregatim paste integrale, mamaliga sau orez, in functie de preferinte. Flaveur ne propune sa incercam aceasta crema delicioasa de branzeturi si spanac cu o portie de paste.

Spanacul quattro formaggi cremos este gata! Pofta buna! 🙂

spanac-quattro-formaggi-reteta

Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de retete pentru cei mari si cei mici.

Descopera si alte retete rapide cu spanacul Edenia: