Iti prezentam o reteta perfecta pentru un mic dejun special, de weekend: omleta cu spanac tocat Edenia. In doar 15 minute masa este gata!
Ingrediente
- 1 punga Edenia Spanac tocat 450 g
- 2 oua
- 2 linguri de smantana 32 % grasime
- 50 g unt
- 2 catei de usturoi
- sare si piper negru
Mod de preparare
1. Tinem spanacul tocat Edenia cateva minute la abur, intr-o sita, deasupra unei oale cu apa fierbinte.
2. Apoi il sotam 3-4 minute impreuna cu o lingurita de unt, usturoiul tocat, o lingura de smantana, sare si piper, dupa gust.
3. Batem ouale impreuna cu cealalta lingura de smantana. Punem sare si piper, dupa gust.
4. Ungem o tigaie cu maner metalic cu putin unt si turnam in ea jumatate din amestecul obtinut. Introducem tigaia in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 5 minute. De ce facem omleta la cuptor? Ca sa ne iasa plata, omogena si uniforma.
5. Scoatem omleta din tigaie cu ajutorul unei farfurii: asezam farfuria deasupra tigaii tinand-o cu mana, rasucim tigaia si astfel omleta va ramane pe spatele farfuriei. Preparam si a doua omleta urmand aceeasi procedura.
6. Asezam pe fiecare omleta jumatate din cantitatea de spanac sotat. Intindem spanacul pe toata suprafata, cu ajutorul unei spatule.
7. Rulam omleta ca pe o clatita.
8. Taiem omleta in mai multe bucati, sub forma de rulou, pe care le asezam pe un platou. Optional, putem orna cu cateva frunze de amaranth, creson sau oregano. Pofta buna!