Spanac cremos cu lapte, smantana si usturoi – reteta

2020-04-27T17:29:08+00:00
    20 minute     2 portii

Mancarea de spanac este o garnitura universal placuta care se poate combina fara a da gres cu peste, carne sau de ce nu, si alte legume. Edith’s Kitchen, insa, ne propune o reteta consistenta de spanac cremos care este atat de buna, incat poate fi mancata ca atare. 😊 Mai mult, spanacul congelat Edenia este deja spalat si curatat, asa ca economisesti si timp.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia spanac frunze portii 450 g
  • 2 linguri ulei
  • 1 cub de unt
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri faina (nu cu varf)
  • 400 ml lapte caldut
  • 3 linguri smantana grasa
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Punem continutul pungii de spanac congelat Edenia  intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, pana se desprind frunzele la aburul cald.

2. Punem intr-o cratita antiaderenta uleiul, untul si usturoiul pisat (inainte de a se incinge uleiul) si lasam pe foc cca 1 minut, amestecand des (atentie sa nu se arda usturoiul).

3. Adaugam cele 3 linguri de faina si omogenizam bine, apoi adaugam laptele cald, treptat, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase, pana la incorporarea totala.

4. Adaugam spanacul in sosul de faina si lasam sa fiarba 15-20 minute, la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca.

5. Adaugam si smantana, sare, piper si mai lasam pe foc inca 4-5 minute. Pentru un plus de aroma, se mai poate adauga inca un catel de usturoi.

Mancarea de spanac cremos este gata! Pofta buna! 🙂

spanac-cremos-cu-lapte-reteta

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta minunata! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete rapide cu spanacul Edenia: