Mancarea de spanac este o garnitura universal placuta care se poate combina fara a da gres cu peste, carne sau de ce nu, si alte legume. Edith’s Kitchen, insa, ne propune o reteta consistenta de spanac cremos care este atat de buna, incat poate fi mancata ca atare. 😊 Mai mult, spanacul congelat Edenia este deja spalat si curatat, asa ca economisesti si timp.
Ingrediente
- 1 punga Edenia spanac frunze portii 450 g
- 2 linguri ulei
- 1 cub de unt
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri faina (nu cu varf)
- 400 ml lapte caldut
- 3 linguri smantana grasa
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Punem continutul pungii de spanac congelat Edenia intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, pana se desprind frunzele la aburul cald.
2. Punem intr-o cratita antiaderenta uleiul, untul si usturoiul pisat (inainte de a se incinge uleiul) si lasam pe foc cca 1 minut, amestecand des (atentie sa nu se arda usturoiul).
3. Adaugam cele 3 linguri de faina si omogenizam bine, apoi adaugam laptele cald, treptat, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase, pana la incorporarea totala.
4. Adaugam spanacul in sosul de faina si lasam sa fiarba 15-20 minute, la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca.
5. Adaugam si smantana, sare, piper si mai lasam pe foc inca 4-5 minute. Pentru un plus de aroma, se mai poate adauga inca un catel de usturoi.
Mancarea de spanac cremos este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta minunata! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete rapide cu spanacul Edenia:
- Quiche cu spanac si branza haloumi
- Smoothie cu spanac, banane si capsuni
- Melci cu spanac, prosciutto si mozzarella