Mini melci cu spanac, prosciutto si mozzarella

2018-03-12T18:32:05+00:00
    25 minute     8 portii

Aperitive pufoase si aurii gata in doar 25 de minute. Spanacul frunze sotat cu unt si usturoi este invelit cu rosii uscate, prosciutto si mozzarella in mini-rulouri crocante din aluatul pentru foietaj Edenia, rumenite rapid la cuptor.

Ingrediente

  • 1 pachet Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat la temperatura camerei
  • 1 punga Spanac frunze Edenia 450 g
  • 30 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 3 catei usturoi tocati marunt, 200 g prosciutto feliat
  • 250 g mozzarella rasa
  • 80 g rosii uscate
  • tocate fasii
  • 1 ou batut
  • sare si piper dupa gust
  • 2 tulpini oregano proaspat, pentru decor

Mod de preparare

1. Punem o oala cu apa pe foc si o dam in clocot. Asezam spanacul frunze Edenia congelat intr-o sita, deasupra oalei cu apa, astfel incat spanacul sa nu intre in apa. Il lasam cateva minute la aburul fierbinte, pana cand se separa frunzele.

2. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline si unt, calim usturoiul tocat. Adaugam spanacul, sare si piper dupa gust si sotam la foc mare timp de 2 minute. Scurgem apoi spanacul intr-o sita.

_DSC9984_DSC9993

3. Desfacem cu grija cele 2 bucati de aluat pentru foietaj Edenia (decongelat), pastrand folia de plastic sub acestea. Taiem prima bucata de aluat pe orizontala, in 2 fasii egale. Cu o spatula raspandim spanac sotat pe suprafata aluatului, deasupra presaram mozzarella rasa, fasiile de prosciutto si cele de rosii uscate. Rulam fiecare fasie de aluatul cu ajutorul foliei de plastic de dedesubt. Repetam operatiunea si cu cealalta bucata de aluat, pana obtinem in total 4 rulouri. Le ungem cu oul batut, apoi le taiem in rondele de 1-2 cm latime.

4. Asezam rondelele pe o tava cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 oC timp de 15 minute, pana se rumenesc.

5. Servim melcii pe un platou. Pentru decor, presaram deasupra cateva frunze de oregano proaspat.

Pofta buna!