Budinca cu spanac, ciuperci si cascaval – reteta

2020-05-14T15:04:01+00:00
    50 minute     2 portii

Reteta de budinca cu spanac, ciuperci si cascaval pregatita de Flaveur este satioasa, plina de nutrienti si este potrivita pentru orice masa a zilei.

Ingrediente

Mod de preparare

1. Punem apa la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam pentru 1 minut, apoi oprim focul si il lasam in apa pana se dezgheata. Cand s-a dezghetat, punem spanacul intr-o strecuratoare si il presam bine astfel incat sa ramana cat mai uscat.

2. Luam cele 2 ciuperci intregi, le curatam si le taiem cubulete cat de mici putem. Daca folosim ciuperci feliate Edenia, le dezghetam in apa fiarta impreuna cu spanacul.

3. Amestecam oul cu smantana, laptele, condimentele si 2/3 din cascavalul ras. Apoi adaugam spanacul scurs si ciupercile si amestecam tot pana se omogenizeaza.

5. Ungem 2 vase mici ceramice cu unt si repartizam compozitia in mod egal. Presaram peste fiecare cascavalul ras ramas.

6. Bagam vasele in cuptor, il setam la 180 °C, caldura sus-jos fara ventilatie, si lasam pentru 40 minute. Daca intre timp cascavalul presarat deasupra se rumeneste prea tare, setam caldura doar de jos si eventual acoperim vasele cu hartie de copt.

Budincile cu spanac, ciuperci si cascaval sunt gata! Pofta buna! 🙂

budinci-cu-spanac-si-ciuperci-reteta

Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de retete pentru cei mari si cei mici.

Descopera si alte retete rapide cu spanacul Edenia: