Gratinul este un preparat de origine frantuzeasca, iar numele vine de la tava de copt cu adancime mica in care se prepara. Este o alegere numai buna pentru zilele cand vrei o mancare gustoasa si rapid de preparat.
Edith’s Kitchen are o reteta de gratin cu legume si spanac, cu muuuulta mozzarella, ce poate fi mancata ca atare sau pe post de garnitura. 🙂
Ingrediente
- 1 punga Amestec cu Conopida Edenia 450 g
- 1 mana de spanac congelat dintr-o punga de Spanac Frunze Portii Edenia 450 g
- 3 oua
- 150 g mozzarella (70g+80g)
- 4-5 linguri smantana
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita chilli sos (optional)
- 1/2 lingurita turmeric (optional)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Fierbem la abur, intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, amestecul cu conopida Edenia congelat timp de 8-10 minute. La sfarsit, lasam legumele fierte la racit, in alt vas.
2. Punem apoi in sita 1 mana de spanac frunze congelat, deasupra oalei cu apa, pana se desprind frunzele la aburul cald.
3. Intre timp, batem ouale cu smantana, usturoiul granulat, turmeric (optional), sosul chilli (optional), sare, piper si adaugam cca 70 g mozzarella.
4. Adaugam in amestecul batut cu oua legumele racite usor si apoi spanacul.
5. Punem totul intr-o tava care merge la cuptor.
6. Coacem la cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 15 minute, apoi punem restul de 80 g de mozzarella rasa deasupra si mai coacem inca 10-15 minute, pe functia grill, pana se rumeneste usor.
Gratinul cu legume, spanac si mozarella este gata! Se poate servi rece sau cald! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta usor de preparat de gratin cu legume. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu Amestecul cu Conopida Edenia:
- Tajine cu legume si couscous
- Supa crema de legume cu sfecla
- Placinta de peste cu piure de cartofi si legume