Placinta cu morcovi si nuci

2017-01-31T17:50:51+00:00
    50 minute     8-12 portii

Crema fina de morcovi baby si nuci pecan, intr-o reteta delicioasa de placinta aurie. Foile pentru placinta Edenia abia asteapta sa fie pudrate cu zahar cand ies rumene din cuptor. Reteta propusa de Bucataria urecheatei.

Ingrediente

  • un pachet Foi pentru placinta Edenia 400 g
  • o punga Morcovi baby Edenia 450 g
  • 100 g nuci pecan
  • 2 oua mici (sau unul mai mare)
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • o pastaie de vanilie
  • 120 g unt topit si racit

Mod de preparare

1. Pentru umplutura, se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun morcovii si se fierb pana cand sunt patrunsi. Se scurg de apa si se lasa la racit (sau se scot din apa fierbinte intr-un bol cu apa rece).

2. Morcovii se pun intr-un robot sau blender si se paseaza. Nu este obligatoriu sa se obtina o crema fina, asadar nu insistati cu pasatul. Daca raman si bucati mai mari va fi perfect.

3. Intr-un bol se pun morcovii pasati, ouale, nucile pecan maruntite din cutit, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul si se amesteca. Umplutura este gata si o tinem deoparte.

collage1

4. Pregatirea foilor de placinta: Eu am facut doua placinte din foile din pachet, asadar am impartit foile in cantitati egale.

5. Pe blatul de lucru am pus o foaie de placinta si am uns-o cu ajutorul unei pensule cu unt topit. Deasupra ei am pus o alta foaie si am uns-o si pe ea cu unt topit si am continuat operatiunea pana cand am terminat foile.

6. Am pus peste ultima foaie jumatate din umplutura si am rulat placinta, apoi am asezat-o intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt. La fel am procedat si cu cea de a doua placinta.

7. Am uns pe deasupra fiecare placinta cu unt topit, apoi am pus tava la cuptor (musai preincalzit) la 180 de grade, pentru 35 de minute.

collage2

8. Am scos placintele pe un grilaj si le-am lasat sa se racoreasca, apoi le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

Reteta propusa de Bucataria urecheatei