Edith’s Kitchen ne prezinta in 4 pasi simpli cum sa pregatim un desert festiv, fara prea multe batai de cap. Crema de mascarpone cu zmeura se prepara rapid si este un desert racoros care poate inlocui cu usurinta clasicul tort.
Ingrediente
- 1 punga Zmeura 450g Edenia
- 4-5 linguri de zahar
- 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
- 200 ml smantana pentru frisca (tinuta la frigider)
- 2-3 linguri de zahar pudra
- 80 g biscuiti digestivi
Mod de preparare
1. Punem la fiert Zmeura Edenia impreuna cu zaharul timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce compozitia a fiert, o lasam sa se raceasca.
2. Mixam branza mascarpone aflata la temperatura camerei cu zaharul pudra aproximativ un minut, apoi adaugam frisca lichida rece, treptat. Mixam continuu pana obtinem o crema aerata. Atentie: nu trebuie sa mixam prea mult, pentru a nu strica compozitia.
3. Sfaramam biscuitii digestivi si ii asezam ca prim strat in pahare sau boluri. Peste biscuiti, adaugam urmatorul strat de crema aerata, un alt strat de zmeura (racita in prealabil) si stratul final de crema aerata.
4. Pentru a ne bucura de un desert racoros, adaugam la frigider aproximativ 1-2 ore. Pentru mese festive, putem orna desertul cu zmeura si menta si/sau cocos, migdale, fistic, dupa preferinta.
Ii multumim lui Edith pentru reteta eleganta de crema de mascarpone cu zmeura care ne racoreste in zilele calduroase de vara si ne incanta mesele festive!
Descopera si alte retete cu fructe Edenia:
- Mango Lassi, bautura indiana racoroasa
- Millefeuille cu zmeura,frisca si sos de ciocolata
- Prajitura cu visine si branza
- Papanasi cu fructe de padure
- Ananas flambat cu paine de malai insiropata
- Prajitura cu mascaropne si fructe de padure