Edith kitchen ne-a pregatit o reteta de chiftelute de pui pe care le-a facut in forma patrata si le-a redenumit nuggets de pui facuti in casa. O reteta rapida, gustoasa si pe placul tuturor, care se prepara in doar cativa pasi simpli.
Ingrediente
- 500 g carne de pui din Poulet Jaune Fermier d’Auverge Edenia
- 2 felii mari de paine
- 2 catei de usturoi mici
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de boia dulce
- 1/2 lingurita de boia picanta (optional)
- 2 lingurite de ceapa granulata
- 2 linguri de ulei
Pentru pane:
- 1 ou
- 3 linguri de lapte
- 5-6 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
1. Taiem painea cubulete si o adaugam in blender pana o transformam in firimituri.
2. Intre timp, taiem carnea de pui in cubulete, pe care o adaugam apoi in blender, peste paine, impreuna cu usturoiul pisat, uleiul si condimentele (piperul, ceapa granulata, boiaua si sarea). Punem robotul in functiune pana obtinem o pasta omogena.
3. Intindem amestecul pe o suprafata plana si aplatizam compozitia in forma dreptunghiulara, cu o inaltime de cca. 1 cm. Taiem cu un cutit compozitia in patratele egale.
4. Pentru compozitia de pesmet batem un ou impreuna cu laptele intr-un bol, iar separat, intr-o farfurie intinsa punem pesmetul.
5. Luam fiecare patratel de carne si il trecem prin bolul cu ou si lapte, iar apoi prin pesmet.
6. Prajim nuggets-urile de pui la foc mic, pana capata o culoare brun-aurie pe ambele parti.
*Nota: Chiftelutele se pot face rotunde ori patrate, dupa preferinte. Pofta buna 🙂 !
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si usoara de nuggets de pui. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru mai multe idei culinare.
Descopera si alte retete cu produsele Edenia: