Pui cu usturoi si vin – reteta

2021-12-20T16:12:17+00:00
    30 minute     4 portii

Puiul gatit este intotdedauna o solutie la indemana, rapid de preparat si pe gustul tuturor. Edith a ales pentru reteta de pui cu usturoi si vin , puiul de calitate superioara de la Edenia. Poulet Jaune nu contine antibiotic, are carnea ferma, saraca in grasimi, este crescut in aer liber si are un gust de pui de tara.

Ingrediente

  • 700 g pulpe/aripi de pui din Poulet Jaune Edenia 
  • 25 catei de usturoi (cca. 2 capatani)
  • 3 linguri de ulei
  • 80 ml supa de pui (sau apa)
  • 50 ml de vin alb
  • 5-6 linguri de smantana pentru gatit
  • 1/3 lingurita de boia iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Pentru inceput, condimentam bucatile de pui cu sare si piper pe ambele parti si le punem la prajit in putin ulei, intr-o tigaie antiaderenta, timp de cca. 10-12 min.

2. Dupa ce bucatile de pui s-au rumenit bine pe ambele parti, le scoatem din tigaie si adaugam cateii de usturoi pe care ii prajim la foc mic cca. 1-2 minute, amestecand des. Atentie! Daca prajim prea mult usturoiul, isi va schimba gustul.

3. Adaugam in tigaie supa de pui/apa, vinul, smantana pentru gatit, boia dulce si sare (dupa gust). Dupa ce omogenizam totul, adaugam inapoi si bucatile de pui, lasand la foc mic inca 8-10 minute.

4. Dupa ce a fiert, inlaturam de pe foc si asezonam cu patrunjel tocat marunt.

Putem servi reteta de pui cu usturoi si vin langa o garnitura de orez, paste, salata sau cartofi, gatiti dupa preferinta. Pofta buna!

Pui-cu-usturoi-si-vin-P

Ii multumim lui Edith pentru reteta simpla de pui cu usturoi si vin! Te invitam sa ii accesezi blogul pentru momentele in care ramai in pana de idei! 🙂

Descopera si alte retete cu pui Edenia: