Pui la tigaie cu sos de smantana – reteta

2020-04-16T17:11:02+00:00
    35 minute     2 portii

Edith’s Kitchen ne propune o reteta rapida de pui la tigaie cu sos de smantana. Reteta de poulet jaune fermier d’Auvergne cu gust autentic de pui de tara impreuna cu sosul delicios de smantana, usturoi si marar uscat, este perfecta pentru cina.

 

Ingrediente

poulet-jaune-fermier-dAuvergne-edenia

Garnitura:

  • Pentru o garnitura gustoasa si rapid de preparat, recomandam Cartofi dulci pai 450 g Edenia sau Legume pai 450 g Edenia. Merg perfect cu sosul de smantana. 🙂

cartofi-dulci-pai-edenia legume-pai-edenia

Mod de preparare

1. Asezonam cele doua bucati de piept de pui cu sare si piper si le punem intr-o tigaie antiaderenta, in uleiul incins. Acoperim cu capac si prajim pe fiecare parte cca 10 minute.

2. Cand apa lasata de pui se evapora, rumenim frumos carnea (deci mai lasam apoi cateva minute in plus).

pui-la-tigaie-cu-sos-de-smantana-reteta

3. Scoatem bucatile de pui din tigaie si le acoperim pentru a le mentine calde.

4. Adaugam in tigaie smantana lichida, usturoiul granulat si mararul uscat. Lasam sa fiarba 2-3 minute, amestecand usor.

5. Apoi adaugam si pieptul de pui si il lasam pe foc inca 2-3 minute, impreuna cu sosul de smantana, pentru a se impleti aromele.

6. Pregatim garnitura dupa preferinte: orez, paste, cartofi sau salata. Daca alegem sa pregatim si cartofii dulci pai Edenia sau legumele pai Edenia, punem legumele pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 200 °C, pentru cca 20-25 de minute.

Puiul la tigaie cu smantana si garnitura aleasa este gata! Pofta buna! 🙂

pui-la-tigaie-cu-sos-de-smantana-reteta

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si hranitoare de pui la tigaie cu smantanta. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete cu poulet jaune fermier d’Auvergne Edenia: