Poulet Jaune la cuptor cu unt miso si cimbru – reteta

2020-03-25T17:10:40+00:00
    2 ore     4 portii

Pornind de la provocarea de a gati un pui intreg, Laura Teodora a combinat verdeata ei preferata, cimbrul, cu unt si pasta miso. Urmarese reteta pentru a vedea cum a transformat noul Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia intr-o cina gurmanda ce merita impartita cu cei dragi.

Ingrediente

  • un pui Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia 1,5 kg (decongelat in prealabil, in frigider)
  • 3-4 crengute de cimbru
  • 10 cartofi noi
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • jumătate de lamaie
  • 75 g unt
  • 30 g  pasta miso alba (shiro-miso)
  • un pahar de vin rosu pentru gatit
  • sare, piper
  • paprika afumata

Mod de preparare

1. Incepem cu legumele. Spalam cartofii, le pastram coaja si ii pudram cu putina paprika afumata. Curatam si taiem in betisoare morcovii, iar ceapa o curatam de coaja si o taiem in sferturi. Punem legumele in tava, le condimentam bine cu sare si piper si adaugam peste ele un pahar de vin rosu.

2. Setam cuptorul pe 200 grade C si pregatim intre timp untul miso. Ideea din spatele acestui unt aromat este urmatoarea: o parte pasta miso la doua parti unt. Asa ca amestecam untul tinut la temperatura camerei cu pasta miso si ungem apoi cu el puiul de ferma Edenia, decongelat in prealabil. La final adaugam extra condimente si o mana de cimbru uscat pe tot puiul. Punem in cavitatea puiului o jumatate de lamaie si il asezam pe patul de legume.

3. Introducem tava cu Poulet Jaune Fermier D’Auvergne in cuptor timp de 75 minute. Pentru primele 20 de minute il tinem cu pieptul in sus, acoperit cu o folie de aluminiu. Apoi dam jos folia si intoarcem puiul timp de 20 minute. Pentru ultimele 35 de minute il intoarcem din nou cu pieptul in sus si il acoperim cu grasimea din tava ce se scurge din untul cu miso.

4. Puiul prinde o aroma delicioasa de la untul aromat, iar legumele se caramelizeaza perfect in tava. Tot ce ramane de facut este sa strigi “E masa gata!” 🙂

Pofta buna!

Ii multumim Laurei pentru aceasta reteta minunata si noi spunem ca a trecut cu brio testul puiului intreg! Va invitam sa ii vizitati blogul pentru si mai multe idei creative!