Madeline Cuisine isi dorea sa faca un pui la slow cooker si asa a decis ca este o ocazie potrivita sa testeze astfel noul Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia. Gustul de pui de tara s-a potrivit de minute cu o garnitura de legume si crochete de mamaliga.
Ingrediente
- un pui Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia 1,5 kg (decongelat in prealabil, in frigider)
- 2 tije de telina Apio
- 3 cartofi
- 1 ceapa
- 3 morcovi mici
- 1 radacina de pastarnac
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita boia dulce
- cateva fire de cimbru si rozmarin
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Tocam legumele (morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac) si uturoiul.
2. Decongelam in prealabil la frigider puiul Edenia, apoi ii crestam pielea, infigand feliute de usturoi sub piele (doar 1 catel; pe ceilalti 2 ii punem cu celelalte legume in slow cooker), apoi il ungem cu unt.
3. Punem in vasul slow cooker-ului legumele si asezam puiul deasupra. Adaugam sare, piper, boia, ulei de masline, frunzulite de plante aromatice si foarte putina apa (200 ml). Reteta se poate realiza si fara apa; puiul si legumele lasa mult din sucurile proprii. Setam slow cooker-ul pe high pentru 4 ore.
3. La final transferam puiul intr-o tava, turnam zeama rezultata deasupra si il rumenim in cuptorul incins la 200 grade C pentru 15 minute, pana devine rumen si auriu.
Servim Poulet Jaune Edenia alaturi de legume si crochete de mamalinga (preparate tot dupa reteta lui Madeline).
Pofta buna!
Ii multumim lui Madeline pentru aceasta reteta delicioasa si va invitam sa ii vizitati blogul pentru si mai multe idei!