Fasole galbena cu morcovi si susan – reteta

2022-06-21T10:36:19+00:00
    12 minute     2 portii

Edith kitchen ne-a pregatit o reteta versatila, care poate fi consumata atat de catre vegani sau vegetarieni, cat si in perioada de post si nu numai: fasole galbena cu morcovi si susan . Aceasta reteta se prepara rapid si usor si poate fi consumata ca atare, sau pe post de garnitura.

Ingrediente

  • 400 g Fasole galbena intreaga Edenia
  • 3 linguri de ulei de susan (de preferat)
  • 1 morcov mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 1 lingura de seminte de susan usor prajite

Mod de preparare

1. Rupem pe din doua pastaile congelate si le calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei, la foc mare, amestecand des, pentru cca. 6-7 minute.

2. Dupa ce am calit fasolea, adaugam morcovul ras, ardeiul iute taiat felii (optional), usturoiul pisat, sare dupa gust si lasam pe foc inca cca. 3-4 minute, amestecand des.

3. La sfarsit adaugam semintele de susan prajite si omogenizam totul. Fasolea ramane usor al dente. Daca o doriti mai gatita, o puteti lasa inca 2-3 minute in plus.

Reteta de fasole cu morcovi si susan este un preparat usor si se poate consuma ca atare, cu paine prajita, sau pe post de garnitura.

*Recomandare Edith: Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi ulei de floarea soarelui, insa recomand sa nu renuntati la semintele de susan, ii da o aroma delicioasa.

Pofta buna! 🙂

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta simpla si gustoasa de fasole galbena cu morcov si susan .  Te invitam sa ii accesezi blogul pentru mai multa inspiratie in bucatarie.

Descopera si alte retete cu legume Edenia: