Edith kitchen ne-a pregatit o reteta versatila, care poate fi consumata atat de catre vegani sau vegetarieni, cat si in perioada de post si nu numai: fasole galbena cu morcovi si susan . Aceasta reteta se prepara rapid si usor si poate fi consumata ca atare, sau pe post de garnitura.
Ingrediente
- 400 g Fasole galbena intreaga Edenia
- 3 linguri de ulei de susan (de preferat)
- 1 morcov mare
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute (optional)
- 1 lingura de seminte de susan usor prajite
Mod de preparare
1. Rupem pe din doua pastaile congelate si le calim intr-o tigaie antiaderenta in ulei, la foc mare, amestecand des, pentru cca. 6-7 minute.
2. Dupa ce am calit fasolea, adaugam morcovul ras, ardeiul iute taiat felii (optional), usturoiul pisat, sare dupa gust si lasam pe foc inca cca. 3-4 minute, amestecand des.
3. La sfarsit adaugam semintele de susan prajite si omogenizam totul. Fasolea ramane usor al dente. Daca o doriti mai gatita, o puteti lasa inca 2-3 minute in plus.
Reteta de fasole cu morcovi si susan este un preparat usor si se poate consuma ca atare, cu paine prajita, sau pe post de garnitura.
*Recomandare Edith:Â Daca nu aveti ulei de susan, puteti folosi ulei de floarea soarelui, insa recomand sa nu renuntati la semintele de susan, ii da o aroma delicioasa.
Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta simpla si gustoasa de fasole galbena cu morcov si susan . Te invitam sa ii accesezi blogul pentru mai multa inspiratie in bucatarie.
Descopera si alte retete cu legume Edenia: