Melanj de vitamine si texturi! Salata cu conopida Edenia crocanta, mere verzi si dressing cremos este perfecta pentru dietele pline de vitamine si minerale, caracteristice unui stil de viata sanatos.
Ingrediente
- 1 punga Conopida Edenia 450 g
- 3 lingurite otet de mere
- 30 ml ulei de masline
- 1/2 lingura de miere
- 3 mere vezi
- 100 g gorgonzola
- 1/4 legatura de menta proaspata, tocata marunt
- 40 g miez seminte de floarea-soarelui prajit
- sare si piper negru
Mod de preparare
1. Punem la fiert o oala cu 2 l de apa si sare. Cand apa fierbe, adaugam conopida Edenia congelata si o lasam timp de 6 minute, apoi o clatim sub jet de apa rece si o scurgem.
2. Intr-un bol amestecam cu un tel otetul, uleiul de masline, mierea, sarea si piperul, pana obtinem un dressing cremos.
3. Peste dressing adaugam conopida taiata in buchetele mai mici. Lasam amestecul timp de 3 minute sa se impregneze conopida cu dressingul.
4. Separat tovam marunt, cubulete, cateva buchetele de conopida si un mar verde. Peste ele adaugam bucatelele de gorgonzola, menta tocata marunt si miezul de seminte prajit si amestecam.
5. Celelate 2 mere le taiem rondele. Asezam pe farfurie un strat de rondele de mar si le stropim cu ulei de masline. Punem peste ele conopida in dressing si amestecul de seminte cu gorgonzola, mere si menta.
Pofta buna!