Edith’s Kitchen are pentru noi o reteta cu arome si culori tomnatice: coquelet cu ceapa si stafide. Carnea frageda de coquelet merge la fix cu aromele dulci ale cepei prajite, stafidelor si concentratului de rodie. Iar pentru garnitura, Edith ne recomanda orez jasmine cu turmeric, fulgi chilli si stafide pentru decor.
Ingrediente
- 1 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g
- 1-2 linguri de ulei
- 2 cepe mari + 3 linguri de ulei
- 50 g stafide
- 150 ml vin alb
- 1 lingura concentrat de rodie
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Dezghetam coqueletul (se poate lasa peste noapte in frigider) si il lasam cca 30 minute la temperatura camerei.
2. Il curatam si il parlim si il punem intr-o tava nu cu mult mai mare decat el (daca tava nu este antiaderenta, se adauga si ulei pe fundul ei).
3. Il ungem cu ulei, sare si piper si il coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 30-35 minute.
4. Intre timp, calim in ulei cu sare ceapa tocata marunt, pana se rumeneste putin si devine sticloasa. Apoi adaugam vinul, stafidele si sosul de rodie, coqueletul, acoperim cu capac si fierbem. Dupa 10-15 min, intoarcem puiul, si fierbem inca 10 minute.
5. Pregatim si garnitura: orez jasmin fiert cu sare si piper, la care adaugam spre sfarsit un varf de lingurita de fulgi chilli, unul de turmeric si 1 lingura de stafide. Putem servi si cu salata :).
Coquelet cu ceapa si stafide si garnitura de orez jasmine si salata sunt gata. Pofta buna!
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta plina de aroma! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu Coquelet de Bretagne Edenia:
- Coquelet de bretagne cu legume glasate
- Coquelet umplut cu migdale la cuptor
- Coquelet in sos bbq cu broccoli