Pentru cine in familie sau cu prietenii, incearca aceasta reteta de inspiratie frantuzeasca, unde coqueletul de Bretagne marinat discret si rumenit la cuptor cu unt se alatura legumelor colorate si sanatoase.
Ingrediente
- un Coquelet de Bretagne Edenia 550 g (decongelat in prealabil, in frigider)
- 150g Fasole verde Edenia
- 100 g Amestec Romanesco Edenia
- 150g Morcovi baby Edenia
- 4 catei usturoi zdrobiti
- 2 crengute cimbru proaspat
- 1 lamaie – folosim sucul si coaja
- 1 ceapa alba tocata grosier
- 5 g boia dulce
- 1 lingura mustar Dijon fin
- 100 g unt
- 50 ml ulei masline
- sare si piper dupa gust
- 2 foi dafin
Mod de preparare
1. Curatam coqueletul Edenia de capetele aripilor si de tartita si indepartam sira spinarii cu o foarfeca de bucatarie. Legam apoi pulpele cu sfoara de bucatarie.
2. Umplem coqueletul cu ceapa tocata, foile de dafin, crenguta de cimbrisor si usturoiul zdrobit.
3. Amestecam mustarul Dijon impreuna cu uleiul de masline, boiaua, sucul si coaja de lamaie. Cu ajutorul unei pensule, ungem coqueletul cu marinada obtinuta si il lasam la marinat 20 minute la temperatura camerei.
4. Intre timp topim untul cu putin ulei de masline si preincalzim cuptorul la la 180o C, pe functia “ventilatie”, daca este electric, sau la trei sferturi din putere, daca este pe gaz.
5. Asezam coqueletul pe o tava si il gatim la cuptor timp de 35 de minute la cuptorul electric sau 40 de minute la cel pe gaz. In ultimele 15 minute adaugam in vasul din cuptor fasolea verde Edenia congelata impreuna cu amestecul Romanesco si morcovii baby Edenia congelati. Asezonam cu sare si piper, ungem coqueletul si legumele cu untul topit si lasam sa se rumeneasca.
Servim coqueletul rumen impreuna cu legumele, alaturi de extra mustar de Dijon.
Pofta buna!