Jamila Cuisine a creat o reteta de inspiratie marocana: coquelet umplut cu migdale, stafide, ceapa si condimente. A rezultat un preparat delicios, rafinat, ideal pentru sarbatori sau pentru ocaziile speciale.
Ingrediente
- 2 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g
- 2 cepe tocate
- 100 g migdale prajite si maruntite
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 4 linguri de ulei
- 50 g stafide
- 1 lingurita de boia
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingurita de curcuma
- sare si piper
Mod de preparare
1. Punem cei doi pui coquelet Edenia (decongelati in prealabil) intr-un bol si adaugam peste ei jumatate din cantitatea de ulei (aproximativ 2 linguri) si jumatate din cantitatea de condimente: piper, sare, boia dulce sau iute, ghimbir, curcuma si patrunjel tocat. Amestecam pana ce mixul de condimente si ulei acopera unifom coqueletii pe exterior si putin in interior. Punem puii in frigider.
2. Pentru umplutura punem uleiul intr-o tigaie preincalzita si calim in el ceapa cu putina sare, pana ce ceapa se inmoaie si devine traslucida. Adaugam usturioul maruntit bine si mai calim 1 minut. Adaugam apoi stafidele si restul cantitatii de condimente: boia, ghimbir, curcuma, piper si amestecam foarte bine. Punem putina apa si fierbem totul pana ce apa se absoarbe si stafidele se inmoaie bine. Lasam amestecul sa se raceasca timp de 5-10 minute.
3. Adaugam in amestecul racit migdalele maruntite si restul de patrunjel tocat si amestecam. Umplem cei doi coqueleti cu acest mix, le legam picioarele ca sa se coaca uniform, ii punem intr-o tava termorezistenta in care adaugam putina apa.
4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 50-60 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor ii lasam putin sa se raceasca apoi ii servim alaturi de o salata sau o garnitura.
Pofta buna!
Reteta propusa de Jamila Cuisine