Edith’s Kitchen ne arata cum putem scoate in evidenta gustul carnii de pastrav cu rosii cherry, arome citrice, busuioc si usturoi.
Pastravul este recunoscut pentru carnea sa alba si fina, cu gust delicat. Deoarece traieste in apa dulce, pastravul contine mai putine grasimi si este mult mai usor de digerat, fiind un peste preferat in diete alimentare.
Ingrediente
Pentru peste:
- 1 punga file de pastrav cu piele Edenia 600 g (decongelat in prealabil in frigider, peste noapte sau la temperatura camerei timp de 2-3 ore)
- 3 linguri ulei
- sare, piper
Pentru sosul de vin cu busuioc:
- 2 linguri ulei
- 4 catei mari de usturoi
- 1/4 lingurita fulgi chilli
- 20-25 rosii cherry
- 100 ml vin alb
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingurita zahar
- cateva frunze de busuoic proaspat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Decongelam pestele in frigider peste noapte sau la temperatura camerei timp de 2-3 ore.
2. Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie, adagam rosiile cherry taiate jumatati, usturoiul si fulgii chilli. Sotam pe foc cca 8-9 minute, amestecand din cand in cand.
3. Adaugam vinul si lasam putin sa fiarba.
4. Apoi adaugam busuiocul tocat usor, zaharul, zema si coaja de lamaie, sare si piper si lasam cam 2 minute sa dea in clocot. Dam sosul deoparte de pe foc.
5. Stergem cu prosoape de hartie pestele. La fel ca orice file de peste, poate contine urme de oase, asa ca inainte sa il punem in tigaie, putem indeparta oasele pe care le simtim la mana.
6. Intr-o tigaie antiaderenta, incingem uleiul si prajim pestele 3-4 minute pe fiecare parte, sau pana se rumeneste frumos.
7. Punem pestele peste sosul cu rosii cherry si vin si dam un clocot.
Fileul de pastrav in sos de rosii cherry la tigaie este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida si aromata de pastrav in sos de rosii cherry la tigaie. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu Fileul de Pastrav Edenia:
- File de pastrav cu spanac
- File de pastrav cu morcovi baby si fenel in sofran
- Rulou de Pastrav cu spanac si prosciutto – reteta