Daca vrem sa obtinem un pui suculent, atunci trebuie neaparat sa incercam gatirea lui pe sticla! Edith’s Kitchen ne indeamna sa incercam acest mod de preparare si are pentru noi o reteta de pui pe sticla cu bere si rozmarin, servita alaturi de mujdei de usturoi si cartofi wedges. Sticla incinsa ajuta la gatirea carnii pe interior, rezultatul fiind o carne foarte suculenta, bine patrunsa de aromele specifice berii si rozmarinului.
Ingrediente
- 1 pui Poulet Jaune Fermier d’Auvergne Edenia 1.5kg (decongelat in frigider peste noapte)
- 1 sticla de bere de 500 ml
- 2-3 inguri de ulei
- 1/2 lingurita rozmarin
- 3-4 cartofi
- sare si piper dupa gust
Pentru mujdei:
- 5-6 catei mari de usturoi
- 3-4 linguri de ulei
- sare dupa gust
Mod de preparare
1. Lasam puiul la temperatura camerei pana pregatim cartofii si restul ingredientelor.
2. Spalam bine sticla de bere, trebuie sa avem grija sa nu ramana reziduuri de lipici sau eticheta.
3. Punem cca 150 ml din bere intr-o tava mica spre medie, 3-4 cartofi taiati wedges mari, pe care ii condimentam cu sare, piper, putin rozmarin si 1-2 linguri de ulei.
4. Punem puiul pe sticla de bere (cu restul de bere de cca 350 ml ramas in ea), astfel incat gatul sticlei sa iasa putin din pui. Ungem puiul cu 1-2 linguri de ulei, apoi presaram sare, piper si rozmarin pe toata suprafata (in functie de preferinte, putem unge puiul cu ulei inainte de a-l pune pe sticla).
5. Punem puiul aflat pe sticla in mijlocul cartofilor si coacem la cuptorul preincalzit la 170 °C cca 1h si 30min (verificam din cand in cand sa nu se arda). Atentie, trebuie sa punem tava foarte jos in cuptor, altfel puiul se va arde in partea de sus.
6. Pentru a manca puiul, facem un mujdei din 5-6 catei usturoi pisati pe care apoi ii frecam intr-un mic bol cu 5-6 linguri de ulei, adaugat in fir subtire, ca la maioneza, amestecand continuu. Iese un mujdei de usturoi delicios asa! Putem adauga si putina sare si piper.
Puiul pe sticla cu bere si rozmarin este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu poulet jaune fermier d’Auvergne Edenia:
- Pui la tigaie cu sos de smantana
- Poulet jaune la slow cooker
- Poulet Jaune cu unt usturoi si legume la cuptor