Combinatia de carne de pui cu rosii este folosita in diferite preparate romanesti traditionale. Flaveur a pregatit un coquelet cu rosii, zucchini, masline, ardei gras, boia dulce si curcuma; o reteta de pui cu rosii, putin reinterpretata. Rezultatul este un conquelet fragezit intr-un sos de rosii abundent, numai bun de mancat la pranz sau la cina.
Ingrediente
- 1 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g
- 1 zucchini
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- 400 g rosii cuburi in suc propriu
- 100 g masline
- 3 linguri ulei de masline
- curcuma si boia dulce dupa gust
Garnitura (optional):
Mod de preparare
1. Taiem legumele in cubulete si le punem la inabusit pentru 15 minute intr-o tigaie impreuna cu uleiul si un pahar de apa. Apoi adaugam rosiile cuburi si le mai lasam sa se inabuse inca 2 minute.
2. Intre timp, ungem puiul cu ulei, curcuma si boia.
3. Cand legumele s-au inmuiat, oprim focul si le amestecam cu maslinele.
4. Transferam legumele intr-un vas ce poate fi bagat la cuptor, iar deasupra lor punem puiul uns.
5. Bagam vasul ceramic in cuptorul preincalzit la 180 °C si il lasam pentru o ora.
6. Daca alegem sa pregatim si garnitura de amestec Hawaii, il pregatim in tigaie, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Coqueletul cu rosii si zucchini la cuptor si garnitura aleasa sunt gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta plina de aroma, potrivita atat pentru adulti, cat si pentru cei mici! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de preparate healthy si hranitoare pentru bebelusi, copii si adulti!
Descopera si alte retete cu coquelet de Bretagne Edenia:
- Coquelet cu mustar si smantana la cuptor
- Coquelet umplut cu migdale la cuptor
- Coquelet in sos bbq cu broccoli