Flaveur are pentru noi o reteta foarte simplu de preparat: o combinatie reusita de coquelet cu lamaie, curcuma, cimbru si boia dulce. Curcuma este un ingredient de baza in bucataria orientala si este folosit atat pentru proprietatile sale terapeutice, fiind un puternic antioxidant, dar si pentru gustul intens condimentant. In aceasta reteta, aduce o aroma intensa, exotica ce merge perfect cu zeama de lamaie si carnea usor-dulce si frageda de coquelet.
Ingrediente
- 1 Coquelet de Bretagne Edenia 550 g
- zeama de la o lamaie
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita curcuma
- 2 linguri ulei de masline
Garnitura:
- Amestec Hawaii Edenia 450 g (optional)
Mod de preparare
1. Dezghetam coqueletul (se poate lasa peste noapte in frigider).
2. Amestecam zeama de la lamaie cu uleiul, curcuma, boia dulce si cimbrul pana se omogenizeaza bine.
3. Punem puiul intr-un vas ceramic si il ungem cu sosul pe care l-am pregatit. La final il bagam la frigider pentru o ora. In felul asta vor patrunde bine aromele condimentelor in carne.
4. Coacem puiul in vasul ceramic la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru cca 45 minute, dar la fiecare 15 minute il intoarcem, pentru a se gati uniform in sos.
5. Pregatim garnitura preferata: cartofi, legume sau o salata. Daca alegem amestecul Hawaii, pe care ni-l recomanda Flaveur, il pregatim in tigaie, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Coqueletul cu lamaie, curcuma si cimbru si garnitura aleasa sunt gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta plina de aroma, cu gust oriental, potrivita atat pentru adulti, cat si pentru cei mici! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de preparate healthy si hranitoare pentru bebelusi, copii si adulti!
Descopera si alte retete cu coquelet de Bretagne Edenia:
- Coquelet cu mustar si smantana la cuptor
- Coquelet umplut cu migdale la cuptor
- Coquelet in sos bbq cu broccoli