Flaveur ne-a pregatit o reteta simpla si usor de preparat: batoane de cartofi cu legume . Este o reteta ideala pentru momentele in care ramai in pana de idei pentru cina sau pranz sau iti doresti sa consumi ceva sanatos. Iata mai jos cum o puteti prepara, in doar cativa pasi simpli.
Ingrediente
- 250 g Amestec cu porumb Edenia
- 600 g cartofi
- 3 linguri de parmezan ras / cascaval ras
- 100 g faina alba de grau
- 125 ml apa
- pesmet
- ulei de masline
Mod de preparare
1. Primul pas este sa curatam cartofii, pe care ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert, ii scurgem bine de apa si apoi ii pasam cu furculita pana obtinem o textura asemanatoare piureului.
2. Punem la fiert Amestecul cu porumb Edenia, conform intructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce a fiert, il transferam intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga bine de apa.
3. Intr-un bol amestecam legumele fierte impreuna cu cartofii si parmezanul / cascavalul ras. Formam batoane pe care le asezam pe un tocator sau o farfurie intinsa.
4. In alt bol adaugam faina pe care o amestecam cu apa, folosindu-ne de un tel. Intr-o alta farfurie adanca adaugam pesmentul.
5. Luam pe rand fiecare baton pe care il trecem prima oara prin bolul care contine faina si apa, apoi prin farfuria cu pesmet.
6. Asezam batoanele in tava, pe hartie de copt si le stropim usor cu ulei de masline. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, fara ventilatie, pentru 30 de minute.
Cina sau pranzul nostru este gata de savurat! Se poate servi impreuna cu salata de rosii. Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta gustoasa de batoane de cartofi cu legume . Te invitam sa ii accesezi blogul pentru momentele in care iti doresti idei noi.
Descopera si alte retete cu legume Edenia: