In fiecare an, odata cu venirea toamnei, parca revine si pofta pentru o ciorba calda, plina de savoare, facuta in casa. Ciorba de fasole boabe cu tarhon este una din ciorbele traditionale foarte populare.
La fel a simtit si Edith kitchen care ne propune o reteta savuroasa de ciorba de fasole boabe cu tarhon. Folosind amestecul de legume pentru ciorba de fasole boabe Edenia ciorba va fi gata mult mai repede decat crezi!
Gustoasa si plina de savoare! O reteta simpla si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 punga Edenia legume pentru ciorba de fasole boabe
- 1 ceapa mare
- 3 linguri de ulei
- 1.7 litri apa fierbinte
- 1/2 conserva de rosii cuburi
- cca 200 ml bors
- 1 foaie de dafin
- 1 catel de usturoi mare
- 3 ramurele de tarhon
- sare, piper
Mod de preparare
1. Calim ceapa tocata marunt in ulei cca 8-10 minute, pana devine sticloasa, adaugam si sare. Intre timp aducem la fierbere 1,7 litri de apa.
2. Peste ceapa calita adaugam legumele pentru ciorba de fasole boabe congelate, apoi apa fierbinte, o foaie de dafin si dam focul iute pana incepe sa fiarba.
3. Fierbem cca 10 minute, apoi adaugam cam o jumatate de conserva de rosii cuburi. Tot atunci adaugam un catel de usturoi pisat (sau 1/2 lingurita de usturoi granule) si borsul fierbinte, apoi mai lasam sa fiarba cca 20 minute.
4. Stingem focul si adaugam tarhon tocat si patrunjel (optional).
Se poate servi cu ceapa rosie si carnati afumati. In functie de preferinta, se pot adauga rondele de carnati sau felii de kaiser odata cu ceapa la calit, atunci cand fierbem ciorba.
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta de ciorba de fasole boabe cu tarhon delicioasa!
Enjoy!
Vezi si alte retete cu legume pentru ciorba Edenia: