In noaptea dintre ani se spune ca e bine sa mancam peste, astfel Edith’s Kitchen are o reteta festiva si totusi dietetica: Ton marinat, pregatit la gratar si servit cu salsa de mango. Desigur, acest preparat este bun pentru orice alta ocazie, cum ar fi dezlegarea la peste, sau daca pur si simplu poftim la ton :).
Ingrediente
- 1 punga de File de Ton Edenia 400 g (decongelat in prealabil, in frigider)
Pentru marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 2-3 linguri de ulei
- 1 lingura otet de orez (sau de mere)
- 3 linguri sos sweet chilli
- 1 lingurita cu varf de usturoi granulat
Pentru salsa de mango:Â
- 1 mango
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ceapa rosie
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingura sos de mango (optional)
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
1. Pregatim marinata amestecand toate ingredientele: sosul de soia, uleiul, sosul chilli, otetul de orez si usturoiul granulat. Omogenizam bine.
2. Punem in ea fileurile de ton Edenia si le intoarcem pe toate partile pentru a se acoperi de marinata.
3. Acoperim recipientul si il dam la frigider pentru minim o ora. Este recomandat sa il lasam mai mult de ora, chiar 2-3 ore, pentru ca marinata sa patrunda bine in fileurile de peste.
4. Cand suntem gata pentru a manca, incingem gratarul cu putin ulei in el (sau o tigaie antiaderenta) si frigem tonul cca 1 minut pe fiecare parte.
5. Pentru salsa de mango, taiem cuburi toate ingredientele, adaugam zeama de lamaie si sosul de mango si omogenizam bine (sosul de mango se gaseste la raftul de produse asiatice, insa il putem inlocui cu 1 lingura de sos sweet chilli sau chiar miere). Daca mangoul este dulce (fructele de mango coapte bine sunt mai dulci), putem renunta la sosul de mango.
Tonul marinat la gratar cu salsa de mango este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta cu gust dulce-acrisor de ton marinat pregatit pe gratar, servit alaturi de salsa de mango. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu fileul de ton Edenia: