Cuscus cu spanac si ricotta, o reteta versatila propusa de Flaveur, ce permite adaugarea de ingrediente variate, in functie de ce avem in frigider/congelator: branzeturi sau alte tipuri de legume.
Ingrediente
- 1 punga de spanac tocat portionat 450 g Edenia sau spanac frunze portii 450 g Edenia
- 1 cana couscous
- 2 cani apa
- 250 g ricotta
- 100 ml lapte
- 1 lingurita usturoi granulat
- ½ lingurita nucsoara
- 3 linguri ulei
- cascaval ras (optional)
Mod de preparare
1. Punem apa intr-o craticioara pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam cuscusul, oprim focul si acoperim vasul cu un capac. Lasam cuscusul sa se umfle pentru 15 minute.
2. In alta craticioara punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam spanacul congelat (spanac tocat portionat sau spanac frunze portii). Lasam sa fiarba 6 minute din momentul in care apa da din nou in clocot. Varsam totul intr-o strecuratoare si presam bine spanacul astfel incat sa-l scurgem foarte bine.
3. Punem spanacul bine scurs de apa intr-o oala/tigaie pe foc cu uleiul, laptele, ricotta si condimentele si il lasam 2 minute amestecand incontinuu. Adaugam apoi si cuscus-ul si amestecam bine
4. Presaram cascal ras deasupra.
Cuscusul cu spanac si ricotta este gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Flaveur pentru aceasta reteta! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei de retete pentru cei mari si cei mici.
Descopera si alte retete rapide cu spanacul Edenia:
- Clatite cu spanac, ricotta si branza de vaci
- Spanac cremos cu lapte, smantana si usturoi
- Budinca cu spanac, ciuperci si cascaval