Gustul suculent al crevetilor rosii de Argentina, acompaniat de cremozitatea sosului guacamole si textura crocanta a bucatilor de crostini, reprezinta fuziunea perfecta pentru o cina cu iz sud-american.
Ingrediente:
- 1 cutie Creveti rosii de Argentina Edenia 250 g
- 1 lime
- sucul de la 1 lime
- 50 ml ulei de masline
- 1 ardei iute
- 2 avocado
- 6-8 rosii chery
- 6-8 felii subtiri de bagheta integrala
- 4 bete pentru frigarui
- ½ legatura de patrunjel proaspat
- ¼ legatura de coriandru
- 1 crenguta de busuioc
- sare
- piper negru macinat/zdrobit la mojar
Mod de preparare
1. Preparam o marinada cu ulei de masline, sare, piper, busuioc si patrunjel tocate fin, ardei iute tocat marunt si stropit cu sucul de lime. Asezam cate 4-6 bucati de creveti rosii de Argentina Edenia, decongelati in prealabil, pe o frigaruie formata din 2 bete, apoi ii ungem cu marinada si ii lasam 5-10 minute la frigider, intr-o tava, alaturi de bucatile de lime.
2. Intre timp preparam sosul guacamole: curatam cele doua bucati de avocado de sambure si coaja si le zdrobim intr-un mojar, cu putin suc de lime, sare si piper. Deasupra presaram coriandru si ardei iute tocate marunt. Taiem in sferturi rosiile cherry, le presaram cu sare, busuioc tocat, piper si le stropim cu ulei de masline.
3. Pe un gratar incins, adaugam frigaruile de creveti rosii de Argentina marinate, alaturi de feliile de bagheta, unse cu putin ulei de masline. Gatim frigaruile cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin rumene.
4. Servim crevetii alaturi de sosul guacamole si crostini crocant peste care adaugam rosiile cherry marinate.
Enjoy!