Creveti rosii de Argentina la tigaie, in stil AOP

2018-11-05T17:54:55+00:00
    15 minute     2 portii

O explozie de arome spicy si suc de citrice, perfect echilibrate pentru a accentua gustul crevetilor rosii de Argentina, intr-o reteta menita sa-ti aminteasca mereu de briza marii si de caldura soarelui.

Ingrediente:

  • 1 cutie Creveti rosii de Argentina Edenia 250 g
  • 3 catei de usturoi
  • 1 crenguta de oregano
  • 40 g unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 bucati de chilly fresh
  • 2 tije de apio
  • 8-10 rosii cherry
  • sucul de la ½ lamaie
  • 5-6 felii subtiri de lime
  • ½ legatura de patrunjel proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie incinsa calim usturoiul feliat impreuna cu crenguta de oregano si chilly-ul tocat marunt. Cand usturoiul devine auriu, adaugam untul impreuna cu tijele de apio taiate marunt si rosiile cherry.

2. Cand se rumeneste putin apio-ul, adaugam sucul de lamaie impreuna cu crevetii de Argentina Edenia, decongelati in prealabil.

3. Gatim crevetii la foc mediu, timp de 3 minute pe fiecare parte, apoi adaugam feliile subtiri de lime, sare, piper proaspat macinat si putin patrunjel tocat marunt.

4. Pentru decor, presaram deasupra cateva frunzulite de oregano. Putem servii crevetii rosii de Argentina ca atare sau alaturi de o mamaliguta simpla si cremoasa.

Enjoy!