Saculet cu broccoli si sos quattro formaggi

2017-01-31T17:58:06+00:00
    20 minute     3 portii

Din capitolul “Retete vegetariene” iti prezentam astazi: Saculet cu broccoli Edenia si sos quattro formaggi. Un preparat deosebit si rapid!

Ingrediente

  • Edenia Broccoli 450 g
  • Edenia Foi pentru placinta 400 g (decongelate in prealabil, la temperatura camerei, conform instructiunilor de pe ambalaj)
  • 100 ml smantana de gatit
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g cheddar
  • 50 g mozzarella
  • sare si piper dupa gust
  • Optional, pentru decor: oregano fresh si chives

 

Mod de preparare

1. Punem intr-o tigaie, la foc mic, cele 4 tipuri de branzeturi impreuna cu smantana.

2. Amestecam 5 minute pana obtinem o consistenta omogena si lucioasa. Adaugam 2 linguri de apa la fiecare minut.

DSC_5242DSC_5255

 

3. Fierbem broccoliul congelat Edenia timp de 3 minute, apoi il luam de pe foc si il scurgem foarte bine de apa.

Stiai ca? Datorita continutul ridicat de vitamina C, broccoliul este un ingredient ideal pentru mancaruri sanatoase si gustoase? Iar datorita congelarii rapide, la cateva ore de la recoltare, broccoli Edenia isi pastreaza vitaminele pana in momentul consumului.

DSC_5264-Edit

4. Decongelam in prealabil foile Edenia la temperatura camerei, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Luam 4 foi, le asezam intr-un bol mai adanc pentru a forma un saculet. Adaugam in el cateva bucati de broccoli, 3 linguri din sosul quattro formaggi, sare si piper. Inchidem saculetul rasucind foile si taiem excesul, ca sa ii dam o forma frumoasa.

DSC_5266

5. Ungem saculetul cu putin ulei, il punem intr-o tava si il introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 10 minute.

DSC_5274

6. Asezam saculetul in farfurie si turnam sos quattro formaggi pe marginile sale si apoi decoram cu oregano si chives tocat.

DSC_5292

Aceeasi reteta se poate prepara si cu alte legume Edenia, cum ar fi conopida, amestecul romanesco sau chiar fasolea verde.

Pofta buna!