Reteta rapida de inspiratie asiatica in care legumele crocante din amestecul wok Edenia se caramelizeaza la foc iute cu sosul de soia, ghimbirul proaspat si carnea frageda de vita. Alegerea perfecta pentru seara de film cu prietenii.
Ingrediente
- 1 punga Edenia Amestec Wok 450 g
- 200 g carne vita slaba taiata fasii subtiri
- 10 g radacina ghimbir tocata foarte marunt
- 2 catei usturoi tocati marunt
- 1 ardei iute rosu tocat marunt
- ½ pachet chives
- 10 ml ulei de susan
- 20 ml sos soia
- 30 ml ulei masline
- 30 g seminte susa
- sare si piper negru macinat mare
Mod de preparare
1. Intr-un wok incins punem uleiul de masline, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, pe care le calim la foc mediu, pana se rumeneste usturoiul. Adaugam fasiile de carne de vita, sosul de soia, uleiul de susan, sarea si piperul si le calim la foc mare timp de 4 minute, pana ce vita se caramelizeaza.
2. Reducem focul la mediu, adaugam semintele de susan, iar dupa 1 minut adaugam amestecul wok Edenia congelat si ardeiul iute rosu tocat marunt. Amestecam usor, iar dupa 5-7 minute oprim focul si adaugam chives-ul tocat.
3. Servim cu chives presarat deasupra.
Pofta buna!
A durat putin mai mult decat ma asteptam, sa gasesc ingredientele si ustensilele.
Multumesc pentru reteta 🙂