Daneza cu ciocolata, migdale si cocos – reteta

2020-04-01T15:10:24+00:00
    30 minute     16 portii

Combina ciocolata, migdalele si aluatul foietaj Edenia crocant si auriu, crescut la cuptor, intr-un desert special. Doar 10 minute pentru preparare si inca 20 minute in cuptor!

Ingrediente

  • 1 pachet de Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
  • 60 g fulgi cocos
  • 1 ou
  • 300 g ciocolata 50% cacao
  • 40 g fulgi migdale
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 g smantana 12%
  • 20 g ghimbir radacina

Mod de preparare

1. Taie fiecare dintre cele 2 bucati de aluat pentru foietaj Edenia, decongelate in prealabil la temperatura camerei, in 6 – 8  patratele egale.

2. Asaza patratelele de aluat pe o tava cu hartie de copt, apoi intoarce si ruleaza colturile lor spre interior, asemenea unui cosulet.

3. Pentru umplutura rade ghimbirul si amesteca-l cu ciocolata rasa si cu fulgii de cocos.

4. Asaza in centru cosuletelor de foietaj cate o lingura de umplutura. Unge apoi cosuletele de foietaj cu ou batut si presara deasupra fulgii de migdale.

5. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 15 – 20 minute. Scoate-le din cuptor si serveste-le pudrate cu zahar si cu un strop de smantana rece.

Pofta buna!