Burgerii din conopida Edenia sunt numai buni pentru orice masa rapida, fie pranz sau cina. Nu trebuie decongelati si se pot pregati in doar 15 minute la cuptor. Contin conopida, branza, praz si o crusta pane cu susan. Sunt vegetarieni si foarte gustosi!
Edith’s Kitchen a pregatit o reteta de burger din conopida cu iz gourmet, burger din conopida cu pere caramelizate si gorgonzola.
Ingrediente
- 1 cutie Burger din Conopida Edenia 300 g
- 2 chifle
- salata verde
- cca 50 g gorgonzola
- 1 rosie
Pentru feliile de para caramelizate:
- 1 para
- 1 lingura de unt
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare si piper dupa gust
Pentru sos:
- 3 linguri ketchup
- 1 lingurita mustar
Garnitura (optional):
- Cartofi dulci pai Edenia 450 g sau Legume pai Edenia 450 g.
Mod de preparare
1. Punem in cuptorul preincalzit la 200 °C cei 4 bugeri din conopida Edenia (fara a-i decongela), pe hartie de copt, pentru cca 15 minute.
2. Intre timp, pregatim ceapa pentru a o carameliza; o curatam de centrul cu samburi si o taiem felii subtiri.
3. Topim untul in tigaie, adaugam zaharul si zeama de lamaie, amestecam si dupa ce se topeste zaharul si sosul incepe sa fiarba, adaugam si feliile de para.
4. Le lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, cca 10 minute pe o parte (le verificam din cand in cand sa nu se arda).
5. Cand burgerii din conopida s-au gatit, imediat dupa ce ii scoatem din cuptor, cand sunt fierbinti, punem felii de gorgonzola peste primele doua bucati, apoi, peste branza, punem celelalte doua bucati de burger. In felul asta, intre cei doi burgeri fierbinti, branza se va topi usor.
6. Asamblam burgerii: punem pe jumatate de chifla o lingura generoasa de sos pregatit amestecand ketchup-ul cu mustarul, o foaie de salata, cei doi burgeri din conopida suprapusi cu branza intre ei, felii de para caramelizata, 2 felii de rosii si cealalta jumatate de chifla.
7. Pregatim garnitura preferata: cartofi, salata sau amandoua :). Edith recomanda un mix de salata cu sos acrisor. Daca alegem sa pregatim si cartofii dulci pai Edenia sau legumele pai Edenia, punem legumele pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 200 °C, pentru cca 20-25 de minute.
Burgerul din conopida cu felii de pere caramelizate si garnitura aleasa sunt gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida de burger din conopida cu felii de pere caramelizate si gorgonzola. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu burger din conopida Edenia: