Burger din conopida cu ceapa caramelizata, ce poate fi consumat si de ovo-lacto vegetarieni, si ce poate fi preparat de seara si luat ca pachetel la serviciu, sau la un picnic cu prietenii :). Tainele acestui burger delicios, ni le impartaseste Edith’s Kitchen in reteta de mai jos.
Ingrediente
- 1 cutie Burger din Conopida Edenia 300 g
- 2 chifle
- salata verde
- 4 felii cascaval afumat
Pentru ceapa caramelizata:
- 2 cepe mari
- 3-4 linguri de ulei
- 1 lingurita de zahar
- sare, piper
Pentru sos:
- 3 linguri ketchup
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita miere
Garnitura (optional):
Mod de preparare
1. Ne ocupam intai de ceapa caramelizata. O tocam solzi, nu foarte fini si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu ulei si sare. O lasam sa se prajeasca, acoperit, amestecand din cand in cand.
2. Cand ceapa devine usor translucida, adaugam zaharul si mai lasam pe foc inca 3-5 minute, amestecand des.
3.Cat se face ceapa, punem la cuptor cei 4 bugeri de conopida Edenia (fara a-i decongela), pe hartie de copt, cuptorul preincalzit la 200 °C,, pentru cca 15 minute.
4. Asamblam burgerii: punem pe jumatate de chifla o lingura generoasa de sos pregatit amestecand ingredientele de mai sus, o foaie de salata, o felie de cascaval afumat, doi burgeri de conopida, din nou o felie de branza, inca putin sos, ceapa caramelizata, foaie de salata si jumatatea de chifla de deasupra.
5.Pregatim garnitura preferata: cartofi, salata sau amandoua :). Edith recomanda un mix de salata cu sos acrisor. Daca alegem sa pregatim si cartofii dulci pai Edenia sau legumele pai Edenia, punem legumele pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 200 °C, pentru cca 20-25 de minute.
Burgerul din conopida cu ceapa caramelizata si garnitura aleasa sunt gata! Pofta buna! 🙂
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta rapida! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu burger din conopida Edenia: