Edith’s Kitchen are pentru noi o reteta densa si cremoasa de supa de pui cu mazare si smantana, cu aroma de usturoi. Este o mancare consistenta, potrivita pentru zilele reci de toamna sau iarna.
Ingrediente
- cca 150 g de mazare dintr-o punga de Mazare Edenia 450 g
- cca 600 g piept de pui
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 ardei gras mic
- cca 50 g radacina de telina
- 2 cartofi medii
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- 1/4 lingurita rozmarin uscat
- 700 ml lapte dulce
- 200 ml smantana pentru gatit
- 3 linguri de zeama de lamaie
- cca 60 g unt
- 5 linguri de faina
- 1 lingurita usturoi granule
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1. Taiem pieptul de pui in bucati, ca sa se fiarba mai repede si il punem la fiert in cca 1,5 litri de apa.
2. Curatam o ceapa, un morcov si un ardei gras mic (trebuie sa fie intregi, pentru ca le vom scoate ulterior). Inlaturam spuma, adaugam sare si cele 3 legume. Pentru un plus de gust la supa, putem adauga si putin os de la pieptul de pui.
3. Cand carnea este fiarta, strecuram supa (scoatem cele 3 legume), lasam carnea la racit putin si apoi o rupem fasii. Pentru moment, lasam fasiile de carne deoparte.
4. Taiem o ceapa marunt si o calim in jumatate din untul topit, pentru 4-5 minute, amestecand din cand in cand, apoi adaugam morcovul si telina taiate felii/cubulete. Mai sotam 2-3 minute si adaugam apoi supa de pui strecurata anterior (avem cca 1 litru), cartofii taiati cuburi potrivite, rozmarinul si cimbru, sare, acoperim cu capac si lasam sa fiarba.
5.Dupa cca 5 minute adaugam si mazarea si fasiile de carnea si acoperim din nou, lasand sa fiarba inca cca 10-12 minute.
6. Intr-o craticioara medie, topim restul de unt, apoi adaugam faina si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam treptat laptele, amestecand sa nu faca cocoloase (putem folosi o spatula pentru a sparge micile cocoloase formate, apoi, pe masura ce adaugam lapte si devine mai subtire, revenim la tel). Asezonam cu sare si piper si usturoiul granulat si lasam sa dea un clocot la foc mic, apoi stingem focul.
7. Adaugam amestecul de faina si lapte, smantana pentru gatit si zeama de lamaie peste supa in care legumele au fiert intre timp si lasam pe foc inca 1-2 minute.
Supa de pui cu mazare si smantana este gata! O mancam cu pofta, pentru ca este delicioasa!
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta de supa de pui! Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete cu mazarea Edenia:
- Supa crema de mazare cu mozzarella si menta
- Orez negru cu mazare, bacon si ardei
- Piure de mazare cu menta si avocado