Flaveur ne-a pregatit o reteta dietetica, usor de preparat, supa cremoasa de broccoli, pentru care vom folosi Edenia Broccoli.
Broccoli este o leguma uimitoare cu multe beneficii asupra organismului datorita substantelor nutritive pe care le contine.
Prin congelare buchetele de broccoli isi pastreaza culoarea intensa, verde, dar si savoarea si gustul deosebite. In plus, contribuie la portia zilnica de sanatate, datorita aportului important din vitaminele A si C. Nu se decongeleaza inainte de gatire.
Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.
Ingrediente
- 300 g Broccoli Edenia
- 20 g unt (am folosit cu 65% grasime)
- 1 ceapa alba
- 3-4 catei usturoi
- 1 morcov (mai mic)
- 500 ml apa (sau supa de pui)
- ½ lingurita boia dulce de ardei
- Piper (optional)
- 200 ml lapte de vaca 3.5% grasime
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare
1. Fierbem broccoli pentru 6 minute, apoi il scurgem si il desfacem in buchetele mai mici. Ceapa o tocam marunt, usturoiul il pisam si morcovul il dam pe razatoarea mare.
2. Intr-o oala punem untul la topit si adaugam ceapa si usturoiul si ½ pahar mic de apa. Lasam aproximativ 5 minute la foc mic pana se evapora apa, apoi adaugam morcovul si inca ½ pahar cu apa.
3. Lasam din nou la fiert pentru 5 minute pana scade apa si se inmoaie legumele.
4. Adaugam faina si amestecam bine pana se integreaza, apoi adaugam apa si condimentele si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute.
5. Adaugam apoi laptele, broccoli si cascavalul ras si mai lasam 1-2 minute.
Gata o supa cremoasa de broccoli, rapida si super delicioasa. Pofta mare!
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta gustoasa de supa cremoasa de broccoli. Te invitam sa ii accesezi blogul pentru momentele in care iti doresti idei noi. Descopera si alte retete Edenia:
- Ciorba de perisoare din vita si porc
- Ciorba de vacuta
- Ciorba de fasole cu afumatura si ceapa
- Coquelet de Bretagne cu legume glasate