Supa crema de legume cu sfecla – reteta

2020-04-15T17:04:00+00:00
    50 minute     4 portii

Supa delicata de legume cu sfecla servita intr-un mod elegant, alaturi de crostini cu tartar de sfecla, branza feta si susan.

Ingrediente

Pentru supa crema de legume cu sfecla:

Pentru crostini cu sfecla, branza feta si susan:

  • 1 sfecla medie
  • 100 g branza feta
  • 1 bucata crostini
  • 50 g seminte susan
  • 20 ml otet balsamic
  • 3 – 4 mugurasi de busuioc (sau frunze)

Mod de preparare

1. Spalam cele 3 sfecle, le punem in folie de aluminiu si le introducem in cuptorul incins la 200 o C timp de 45 minute.

2. Intr-o oala incinsa, cu ulei de masline, adaugam ceapa tocata grosier si calim timp de 2-3 minute la foc mare, pana ce aceasta se rumeneste. Adaugam apoi amestecul cu conopida Edenia congelat si calim 4-5 minute la foc mediu. Urmeaza sa adaugam 2 sfecle coapte si apa cat sa acopere legumele. Asezonam cu sare si piper, apoi fierbem la foc mediu 10-12 minute.


Supa crema de legume cu sfecla si crostini cu sfecla, feta si susa ( (3)

3. Dupa ce amestecul de vara a fiert, blendam supa la viteza medie timp de 1,5 – 2 minute, pana ce obtinem o crema omogena si colorata.

4. Pentru crostini, taiem in bucatele marunte cea de-a 3 sfecla coapta si branza feta. Intr-o tigaie incinsa adaugam cubuletele de sfecla impreuna cu semintele de susan si otetul balsamic. Sotam 3-4 minute la foc mediu, apoi luam de pe foc si amestecam impreuna cu branza feta taiata cubulete. Taiem crostini-ul feliute pe care le prajim la toaster sau cuptor, apoi asezam pe felii putin tartar de sfecla cu feta si cate un muguras de busuioc.

Supa crema de legume cu sfecla si crostini cu sfecla, feta si susa ( (9)

Supa crema de legume cu sfecla si crostini cu sfecla, feta si susa ( (10)

5. Servim intr-o farfurie adanca sau un bol, cu o bucata de crostini cu tartar de sfecla asezata deasupra, apoi decoram cu putina smantana lichida sau vegetala.

Pofta buna!

Supa crema de legume cu sfecla si crostini cu sfecla, feta si susa (1)