Supa delicata de legume cu sfecla servita intr-un mod elegant, alaturi de crostini cu tartar de sfecla, branza feta si susan.
Ingrediente
Pentru supa crema de legume cu sfecla:
- 1 punga Amestec cu conopida Edenia 450 g
- 2 sfecle medii
- 40 ml ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 20 ml smantana lichida de gatit (pentru decor)
- sare, piper
Pentru crostini cu sfecla, branza feta si susan:
- 1 sfecla medie
- 100 g branza feta
- 1 bucata crostini
- 50 g seminte susan
- 20 ml otet balsamic
- 3 – 4 mugurasi de busuioc (sau frunze)
Mod de preparare
1. Spalam cele 3 sfecle, le punem in folie de aluminiu si le introducem in cuptorul incins la 200 o C timp de 45 minute.
2. Intr-o oala incinsa, cu ulei de masline, adaugam ceapa tocata grosier si calim timp de 2-3 minute la foc mare, pana ce aceasta se rumeneste. Adaugam apoi amestecul cu conopida Edenia congelat si calim 4-5 minute la foc mediu. Urmeaza sa adaugam 2 sfecle coapte si apa cat sa acopere legumele. Asezonam cu sare si piper, apoi fierbem la foc mediu 10-12 minute.
3. Dupa ce amestecul de vara a fiert, blendam supa la viteza medie timp de 1,5 – 2 minute, pana ce obtinem o crema omogena si colorata.
4. Pentru crostini, taiem in bucatele marunte cea de-a 3 sfecla coapta si branza feta. Intr-o tigaie incinsa adaugam cubuletele de sfecla impreuna cu semintele de susan si otetul balsamic. Sotam 3-4 minute la foc mediu, apoi luam de pe foc si amestecam impreuna cu branza feta taiata cubulete. Taiem crostini-ul feliute pe care le prajim la toaster sau cuptor, apoi asezam pe felii putin tartar de sfecla cu feta si cate un muguras de busuioc.
5. Servim intr-o farfurie adanca sau un bol, cu o bucata de crostini cu tartar de sfecla asezata deasupra, apoi decoram cu putina smantana lichida sau vegetala.
Pofta buna!