Supa crema de ciuperci cu ceapa crocanta- reteta

2021-07-05T10:15:10+00:00
    45 minute     4 portii

Edith’s Kitchen ne-a pregatit o reteta de supa crema de ciuperci cu ceapa crocanta inedita si savuroasa care poate fi servita la pranz sau cina si poate fi pregatita in orice perioada a anului datorita mixului de legume Edenia care sunt atent selectionate, congelate la doar cateva ore de la recoltare si portionate cu grija, pentru ca gustul retetei sa fie garantat.

Ingrediente 

Pentru ceapa crocanta
  • 1 ceapa
  • 100 ml lapte batut
  • 2-3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

1. Taiem ceapa grosier si o calim intr-o oala, in putin ulei incins timp de 5-6 minute.

2. Adaugam usturoiul taiat felii, apoi faina si amestecam pana la omogenizare.

3. Adaugam mixul de legume pentru supa de ciuperci impreuna cu supa de legume sau apa deja fierbinte.

4. Adaugam un varf de lingurita de cimbru, sare si piper dupa gust si lasam la foc mic cca. 20 de minute.

5. Dupa ce compozitia este fiarta, pasam cu blenderul toate ingredientele direct in oala si adaugam smantana pentru gatit. Lasam inca 5 minute la foc mic. La sfarsit condimentam dupa gust, daca mai este necesar.

Ceapa crocanta

1. Taiem ceapa fasii subtiri si o lasam la inmuiat in laptele batut cca. 10-15 minute.

2. Dam ceapa prin faina amestecata cu sare si o punem la prajit in tigaie, in baie de ulei incins.

3. Se recomanda prajirea in transe, pentru a nu se suprapune ceapa in tigaie si pentru a iesi crocanta.

4. Scoatem ceapa din tigaie pe un prosop de hartie pentru a se scurge de ulei.

Supa crema de ciuperci se serveste impreuna cu ceapa crocanta adaugata deasupra. Pofta buna!

 

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta de supa crema de ciuperci cu ceapa crocanta, inedita si gustoasa preparata cu Legume pentru supa crema de ciuperci Edenia!

Descopera si alte retete cu supele si ciorbele Edenia: