Poulet Jaune cu unt, usturoi si legume la cuptor

2018-10-16T16:44:59+00:00
    2 ore     4 portii

Ne bucuram ca Edith’s Kitchen a descoperit noul Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia si s-a convins de calitatea lui superioara, atestata prin certificarea Label Rouge. L-a pregatit la cuptor, asezat pe un pat de legume. Arata minunat!

Ingrediente

Mod de preparare

1. Decongelam in prealabil la frigider puiul Edenia. Il spalam in interior si in exterior.

2. Amestecam untul aflat la temperatura camerei cu usturoiul pisat, sare si piper si condimente dupa gust. Pe langa piper, Edith a adaugat cimbru si boia iute. Omogenizam bine amestecul si il repartizam uniform pe sub pielea puiului (intre piele si carne, indepartam usor cu mana pielea de pe carne, apoi punem cate o lingurita de unt cu mirodenii si apasam apoi pe piele pentru uniformizarea untului dedesubt). Procedam asa pe fata, spate si picioare. Pastram putin unt si pentru a-l unge deasupra si a pune putin in cavitatea puiului.

3. Intr-o tava (nu cu mult mai mare decat puiul) punem legumele taiate bucati. Punem cateva bucati de legume si in cavitatea puiului, legam picioarele cu sfoara speciala pentru cuptor, il punem in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C, in partea cea mai de jos a cuptorului pentru cca o ora si 40 minute.

3. Dupa primele 40 minute intoarcem puiul cu grija pe cealalta parte (cu ajutorul a doua furculite bagate in golurile din extremitati) si il lasam asa inca cca 40 minute. Apoi il intoarcem din nou cu fata in sus pentru a se rumeni mai bine pentru restul de 20-25 minute.

La final servim Poulet Jaune Edenia cu o salata mare. Delicios, are gustul puiului de tara!

Pofta buna!

Ii multumim lui Edith pentru inca o reteta minunata si va invitam sa ii vizitati blogul pentru si mai multe idei!