Pentru acele momente in care apare un dor de vacanta si de Grecia, Edith’s Kitchen recomanda o reteta de creveti saganaki, care sa ne aduca mai aproape de tavernele grecesti de pe malul marii.
Numele de saganaki este un diminutiv de la sagani, denumirea recipientelor metalice, cu doua toarte, in care se coace mancarea in mod traditional.
Ingrediente
- 1 cutie de Creveti de apa dulce Edenia 250 g (decongelati in prealabil, in frigider)
- 1 ceapa mare
- 3-4 linguri de ulei
- 3 catei mari de usturoi
- 1 conserva rosii decojite
- 50 ml ouzo sau vin alb
- oregano si fulgi chilli (sau ardei iute)
- 1/2 lingurita zahar
- sare, piper
- 60-100 g branza feta
Mod de preparare
1. Calim ceapa in ulei timp de 7-8 minute, amestecand din cand in cand, pana devine translucida.
Sfat: folositi de la inceput o cratita care merge si la cuptor, sau chiar 2 craticioare individuale (pentru 2 portii).
2. Adaugam peste ceapa calita, usturoiul pisat, rosiile cuburi din conserva, vinul, oregano, zaharul, fulgii de chilli, piper si putina sare (branza este deja sarata). Lasam sa fiarba, neacoperit, amestecand din cand in cand pt cca 8-10 minute, sau pana cand sosul nu mai este asa lichid.
3. Punem crevetii in sos (crevetii sunt deja curatati), ii acoperim usor cu sos si presaram deasupra branza feta sfaramata. Coacem la cuptorul preincalzit timp de 10 minute.
4. Crevetii saganaki se servesc impreuna cu lipii grecesti sau cu garnitura de orez. Merg perfect si pe post de sos pentru paste.
Pofta buna!
Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta cu aroma de vacanta.Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!
Descopera si alte retete creative cu creveti Edenia:
- Creveti rosii de Argentina la tigaie, in stil AOP
- Frigarui de creveti rosii de Argentina cu guacamole si crostini
- Creveti pane cu tartar de avocado