Flaveur ne-a pregatit o reteta care desi pare sofisticata este usor de preparat: coquelet cu cartofi dulci la cuptor.
In aceasta reteta este folosit Coquelet Edenia,o specialitate frantuzeasca cu traditie, un puisor de ferma, crescut in Franta. Este renumit pentru gustul lui autentic, de pui de tara. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie. Coquelet de Bretagne Edenia este crescut in ferme din Franta si are o alimentatie 100% vegetala. In cel mult 28-30 de zile atinge in mod natural varsta si greutatea perfecta pentru carnea fina, extrem de frageda si gustul deosebit, de pui de tara.
Cartofii dulci provin din zonele tropicale ale Americii. In ultima perioada, cartofii dulci au devenit foarte apreciati si in Romania datorita beneficiilor numeroase din punct de vedere nutritional, fiind bogati in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre.
Ingrediente
- Coquelet de Bretagne de la Edenia
- 2 cartofi dulci
- ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- ierburi de Provence
- boia dulce de ardei
- piper negru
Â
Mod de preparare
1. Puiul decongelat in prealabil in frigider, il stropim cu ulei de masline, presaram condimente in functie de preferinte si il masam bine sa le repartizam pe toata suprafata.
2. Cartofii ii curatam si ii taiem felii. Punem cartofii intr-un vas yena sau ceramic mai mare si ii stropim cu ulei si condimente. Ii amestecam cu mana foarte bine.
3. Peste cartofi punem puiul. Punem la cuptor, setam 190 grade C caldura sus – jos fara ventilatie si lasam pentru 50 de minute.
Bucura-te din nou de gustul puiului de tara cu Coquelet de Bretagne de la Edenia!
Pofta buna!
Ii multumim lui Flaveur pentru reteta gustoasa de Coquelet cu cartofi dulci la cuptor. Te invitam sa ii accesezi blogul pentru momentele in care iti doresti idei noi. Descopera si alte retete cu Pui Coquelet de Bretagne Edenia:
- Coquelet cu ceapa si stafide
- Coquelet cu rosii si zucchini la cuptor
- Coquelet cu lamaie si curcuma la cuptor
- Coquelet de Bretagne cu legume glasate