Ton in sos de smantana si rosii uscate – reteta

2021-11-26T09:57:41+00:00
    35 minute     2 portii

O reteta rapida si sanatoasa, pentru orice fan al pestelui, semnata Edith’s Kitchen: file de ton in sos de smantana si rosii uscate. Gustul suculent al tonului impreuna cu sosul cremos, rosiile uscate, aroma de ceapa calita si usturoi, se potrivesc perfect cu sparanghelul.

Fileul de ton contine raportul ideal dintre acizii Omega 3 si acizii Omega 6 si este foarte benefic pentru sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 1 punga de file de ton Edenia 400 g (dezghetat la frigider peste noapte)
  • cca 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie
  • 7-8 bucati rosii uscate in ulei
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1/2 lingurita usturoi granule (sau un catel de usturoi)
  • sare si piper dupa gust

Garnitura: 

Mod de preparare

1. Ungem tonul cu 2 linguri de ulei, il saram, piperam si il lasam la marinat cca 15 minute.

2. Apoi, intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei, prajim pestele cca 2 minute pe fiecare parte (mai mult sau mai putin, in functie de cum preferati sa mancati pestele).

3. Scoatem tonul din tigaie si il acoperim sa il mentinem cald.

4. Calim ceapa tocata marunt in 1-2 linguri de ulei, cu sare, amestecand din cand in cand, pana devine usor translucida.

5. Adaugam smantana lichida, rosiile uscate, usturoiul granule si bucatile de ton si lasam sa fiarba inca 4-5 minute la foc mic. Potrivim de sare si piper.

6. Scufundam sparanghelul timp de 2 minute in apa clocotita cu sare, apoi il transferam un minut in apa foarte rece sau cu gheata.

Servim tonul cu o cantitate generoasa de sos langa (sosul este delicios!) impreuna cu sparanghel. Pofta buna! 🙂

ton-cu-sos-smantana

Ii multumim lui Edith pentru aceasta reteta de ton in sos de smantana cremos, servit alaturi de sparanghel. Te invitam sa ii vizitezi blogul pentru si mai multe idei creative!

Descopera si alte retete cu fileul de ton Edenia: