Tocanita aromata cu file delicios de cod, amestec de legume si sos de rosii, servita alaturi de pita greceasca. Rapid si usor, in doar 20 minute!
Ingrediente
- 1 punga de File de Cod Atlantic Edenia 600 g ( decongelata in prealabil in frigider)
- 1 punga de Amestec pentru Supa de legume Edenia 450 g
- 30 g unt
- 3, 4 bucati pita greceasca / lipie tortilla
- 12-14 rosii cherry
- 70 ml ulei de masline
- 100 g masline kalamata fara samburi, tocate marunt
- 1 zuchinni mediu, taiat cuburi mari
- 1 ardei iute mic tocat marunt
- 1 ardei gras roșu tocat grosier
- 2 catei usturoi feliati subtire
- 30 g unt
- cateva frunze de patrunjel sau busuioc proaspat
- sare, piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline asezam fileurile de cod Atlantic Edenia, decongelate in prealabil, le presaram cu sare si le gatim cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
2. Blendam rosiile cherry cu uleiul de masline si sare, pana obtinem o emulsie cremoasa, rosu pal. Adaugam in tigaie emulsia obtinuta impreuna cu amestecul pentru supa Edenia congelat, usturoiul si ardeiul iute tocate marunt, apoi maslinele kalamata tocate grosier.
3. Gatim timp de 3 minute la foc mare, apoi adaugam in tigaie ardeiul gras si zuchinni-ul cubulete impreuna cu 40 ml apa. Amestecam usor cu o spatula.
4. Reducem focul, intoarcem fileurile de cod, apoi rasnim deasupra putin piper negru si gatim inca 4 minute, la foc mediu. Adaugam untul si gatim inca 1 – 2 minute la foc mic, pana ce sosul se reduce putin.
5. Intr-o alta tigaie cu foarte putin ulei de masline, prajim usor bucatile de pita / lipie pe ambele parti.
6. Pe o farfurie intinsa asezam fileurile de cod peste care turnam o cantitate generoasa din tocanita mediteraneana. Deasupra presaram cateva frunze de patrunjel sau busuioc.
Pofta buna!