Tartar de Cod Loins

2017-01-31T17:58:29+00:00
    12 minute     2 portii

Cum sa impresionezi cand ai doar 12 minute la dispozitie? Pentru cei cu gusturi rafinate, am pregatit o reteta inedita, fara pregatire termica, perfecta pentru zilele toride de vara: Tartar de cod loins!

Ingrediente

  • 1 cutie Edenia Cod Loins 250 g (se decongeleaza in prealabil, in frigider)
  • 2 limes
  • 50 g chives
  • 100 g castraveti
  • 50 ml ulei susan
  • 50 g ceapa rosie
  • 1 tulpina cu frunze de coriandru (se poate substitui cu patrunjel)
  • 30 g ghimbir
  • 1 ardei iute
  • sare si piper (dupa gust)
  • Pentru decor: amaranth, rucola sau mangold (red chard), sare roz de Himalaya
  • Pentru servire: 2-3 bucati de paine specialitate catalana

Mod de preparare

1. Taiem in cubulete mici castravetele si ceapa, tocam marunt chivesul, frunzele de coriandru si ghimbirul. Coaja de la lime o taiem jumatate fasii si jumatate o tocam marunt.

DSC_4812

2. Taiem apoi, tot in cubulete mici, si cele doua fileuri de cod loins Edenia, decongelate in prealabil.  Amestecam fileurile de cod loins tocate, pe rand, cu chivesul, ceapa, castravetii, coriandrul, ghimbirul, ardeiul iute, coaja de lime, sarea si piperul.

3. Le stropim cu ulei de susan si cu ajutorul unui lame de cutit, le amestecam, fara sa le taiem. Inainte de servire stoarcem peste amestec zeama de lime.

Important: Stii de ce zeama de lime se pune la final? Pentru ca din momentul in care o turnam peste orice fel carne, avem la dispozitie doar 10 minute in care sa servim tartarul, altfel se oxideaza.

DSC_4830 DSC_4841

4. Specialitatea catalana o introducem 6-8 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Apoi, o taiem pe lung si o prajim fie la prajiturul de paine, fie intr-o tigaie cu putin ulei.

Ornam tartarul cu frunzele de amaranth.

Pofta buna!