Fileul de pastrav gatit cu vin alb merge de minune alaturi de sosul de rosii cremos si spaghetele aurii. O reteta ideala pentru serile calduroase de vara.
Ingrediente
- 1/2Â punga Edenia File de pastrav 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
- 70 g spaghete
- 10 g capere
- 20 g masline
- 2 catei usturoi
- ¼ ardei iute
- 30 ml vin alb
- 3 linguri ulei masline
- 150 g rosii
- 2 frunze busuioc
- 30 g unt
- sare si piper
- 30 g parmezan (optional)
Mod de preparare
1. Punem pe foc o oala cu apa si sare pentru fierberea spaghetelor. In momentul in care apa fierbe, adaugam pastele urmarind instructiunile de fierbere de pe ambalaj, cu conditia sa le gatim cu un minut mai putin decat perioada de timp recomandata, pentru ca vom continua gatirea lor si in tigaie.
2. Intre timp, taiem fileurile de pastrav Edenia, decongelate in prealabil, in fasii.
3. Intr-o tigaie incinsa, punem o lingurita de ulei de masline, dupa care adaugam usturoiul si ardeiul iute taiate fasii, maslinele, caperele si fasiile de pastrav. Asezonam cu sare si piper, dupa care adaugam vinul alb.
4. Pasam cu un blender rosiile si busuiocul cu restul de ulei de masline, pana se transforma intr-un suc gros. Adaugam acest sos in tigaie, impreuna cu o jumatate de polonic din apa in care au fiert pastele. Lasam sa fiarba sosul timp de 10 minute, dupa care adaugam pastele, pe care le mai tinem pe foc inca un minut. Asezonam cu sare si piper si adaugam untul. Amestecam bine.
5. Servim spaghetele cu file pastrav si sos de rosii. Optional, putem presara si putin parmezan peste ele.
Pofta buna!