Cea mai groasa si suculenta parte a fileului de cod (loins) este pregatita usor la cuptor, in crusta crocanta de migdale. Fasolea verde picanta desavarseste experienta culinara exotica.Reteta propusa de Edith’s Kitchen.
Ingrediente
- 2 cutii de Cod Loins Edenia 250 gÂ
- 7-8 linguri faina de migdale
- 3-4 lingurite de ceapa deshidratata
- 1 lingurita usturoi granule
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 ou
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
1. Lasam pestele sa se dezghete la frigider, peste noapte. Tamponam fileurile cu servetele absorbante pentru a indeparta eventuala apa ramasa.
2. Intr-un bol, amestecam: faina de migdale, ceapa deshidratata, usturoiul granule, sare si piper. Batem oul separat in alt bol cu putina sare.
3. Dam fiecare bucata de peste prin faina de migdale, presam bine sa faca aderenta, apoi dam prin ou si din nou prin amestecul de migdale.
4. Punem fileurile astfel pregatite in tava, pe hartie de copt, punem pe fiecare file cate o lingurita de ulei si coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru  18-20 minute.
5. Servim cu orice garnitura preferam: legume asortate, broccoli, cartofi sau o salata.
Eu am ales ca garnitura fasole verde picanta, cu sos de soia, pregatita la cuptor (reteta curand!).
Pofta buna!
Reteta propusa de Edith’s Kitchen