Aromele Provence-ului disponibile in orice sezon! Textura fina a fileului de pastrav Edenia este evidentiata prin contrastul dintre textura crocanta a alunelor si a baconului alaturate buchetelelor de conopida.
Ingrediente
- 1/2Â punga Edenia File de pastrav 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
- 1 punga Conopida Edenia 450 g
- 15 g ierburile provensale
- 8 linguri ulei de masline
- 130 g bacon
- ½ lingurita de nucsoara
- 1 lingurita otet
- coaja si zeama de la 1/2 lamaie
- 60 g alune de padure
- sare si piper
Mod de preparare
1. Mixam amestecul de ierburi uscate provensale cu 3 linguri de ulei de masline. Punem fileurile de pastrav, decongelate in prealabil, intr-o tava pe hartie de copt si le ungem cu aceasta pasta. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 150 oC timp de 10 minute.
2. Intr-o oala cu apa clocotita, adaugam o lingurita de sare si lingurita de otet, apoi conopida congelata Edenia, pe care o blansam 2 minute. Scoatem conopida intr-un bol cu apa rece si o rupem in bucati mai mici.
3. Taiem baconul julienne, il calim intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline timp de 2 minute, dupa care adaugam conopida si presaram deasupra sare, piper si nucsoara. Sotam energic, miscand tigaia circular si amestecand cu o spatula de lemn. Adaugam alunele de padure, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie.
4. Pe o farfurie intinsa asezam garnitura de conopida cu bacon impreuna fileurile de pastrav prospat scoase din cuptor.
Pofta buna!