Pachetele crocante, ideale pentru acasa sau la birou. Aluatul de foietaj dezvaluie fileurile de Alaska Pollock aromate, cu pesto rosso, morcovi baby si spanac Edenia. Reteta propusa de Madi cuisine.
Ingrediente
- 4 cercuri aluat foitaj (13 cm diametru)
- 300 g Spanac tocat Edenia
- 100 g Morcovi baby Edenia
- 4 fileuri de Alaska Pollock Edenia
- 150 g cascaval ras fin
- 2 linguri pesto rosso
- sare, piper cu lamaie
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 ou
- 1 catel de usturoi
- unt
- ulei
Mod de preparare
1. Se toaca cepele verzi si catelul de usturoi si se calesc in putin ulei. Se adauga spanacul congelat si se adauga putina apa sau supa de legume. Se lasa la foc mic pana scade lichidul. Se potriveste gustul cu sare.
2. Fileurile de peste dezghetate se presara cu sare si piper cu lamaie, apoi se rumenesc in unt. Se scot pe servete de hartie, se racesc, apoi se maruntesc.
3. Pe fiecare foaie de aluat se pun in mijloc un strat de cascaval, apoi spanac, pesto, rondele de morcovi si peste, apoi iar spanac si cascaval. Marginile se ung cu albus de ou, iar deasupra se aseaza fasii de aluat. Se unesc marginile cu o furculita, iar apoi se unge foietajul cu galbenus.
4. Se coc pachetelele la 190 grade Celsius pentru 15-20 de minute, sau pana se umfla aluatul si se rumeneste.
5. Se pot servi si calde si reci.
Pofta buna!
Reteta propusa de Madi cuisine