Plin de vitamine si uleiuri esentiale, fileul de macrou este marinat, apoi pregatit usor la cuptor si servit alaturi de amestecul cu porumb, sotat rapid la tigaie. Perfect alaturi de un pahar de vin alb sau rose.
Ingrediente
- 1 punga de File de Macrou Edenia 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
- 1 punga de Amestec cu porumb Edenia 450 g
- zeama de la o lamaie
- 100 ml ulei de masline
- 1 lingura seminte de coriandru pisate, 1 ramura de rozmarin, 1 catel de usturoi, sare si piper
Mod de preparare
1. Pregatirea fileurilor de macrou pentru gatire: punem fileurile de macrou, decongelate in prealabil, pe o farfurie, cu pielea in jos. Adaugam peste ele sare, piper, zeama de lamaie si seminţe de coriandru pisate. Lasam pestele la marinat in aceasta solutie timp de 30 minute.
2. Preincalzim cuptorul la 190 °C. Intr-o tava cu hartie de copt asezam fileurile de macrou marinate cu pielea in jos, le stropim cu putina zeama de lamaie si ulei. Introducem tava la cuptor timp de 8-10 minute pana cand fileurile sunt gata.
3. Intr-o tigaie incinsa punem 2 linguri de ulei de masline, ramura de rozmarin si un catel de usturoi strivit usor cu lama cutitului. Amestecam la foc iute, pana se rumeneste usturoiul. Adaugam Amestecul cu porumb Edenia congelat si sotam timp de 2 minute. Scoatem rozmarinul si usturoiul din amestec si adaugam sare si piper dupa gust.
4. Taiem fileurile de macrou in 3 bucati fiecare si le asezam pe pat de amestec cu porumb. Picuram peste putin ulei de masline din tigaie.
Pofta buna!