File de macrou la cuptor, cu fasole galbena si pesto de rosii cu caju

2018-02-28T11:16:11+00:00
    25 minute     4 portii

Fasole galbena crocanta si plina de vitamine, alaturi de bucati suculente de file de macrou Edenia, pregatite la cuptor, intr-o reteta gustoasa de inspiratie napoletana. Reteta ideala pentru un stil de viata sanatos.

Ingrediente

  • 1 punga de File de Macrou Edenia 600 g, decongelat in prealabil, in frigider
  • 1 punga Fasole galbena Edenia 450 g
  • 100 g rosii cherry
  • 80 g caju zdrobit fin
  • 3 catei usturoi feliati marunt
  • 20 g unt
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 crengute de busuioc
  • 3-4 crengute de oregano
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare adaugam fasolea galbena Edenia congelata si fierbem timp de 4 minute, la foc mediu. Strecuram intr-o sita fasolea galbena sub jet de apa rece, pentru a-i pastra culoarea si vitaminele.

_DSC9520_DSC9541

2. In vasul de la blender adaugam rosiile cherry taiate pe jumatate si 50 ml ulei de masline. Blendam la viteza mare, apoi punem jumatate din usturoiul feliat, putin busuioc si oregano, caju-ul zdrobit si asezonam cu sare si piper. Le pasam pe toate.

3. Asezam fileurile de macrou, decongelate in prealabil si tapetate cu un prosop de hartie, intr-un vas termorezistent cu hartie de copt, cu pielea in jos. Le ungem cu putin ulei de masline, apoi punem deasupra o lingura generoasa din pesto-ul de rosii cu caju, pe care il intindem uniform peste fileuri. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 oC timp de 10-12 minute.

_DSC9580

4. Intr-o tigaie incinsa cu putin unt si ulei de masline adaugam usturoiul ramas, calim 1 minut, apoi adaugam fasolea galbena Edenia si sotam timp de 3 minute. Presaram deasupra busuioc si oregano proaspat.

_DSC9592

5.  Pe mijlocul unei farfurii, asezam fasolea galbena sotata, deasupra un file de macrou proaspat scos din cuptor si stropit cu pesto, apoi presaram peste acestea putin caju zdrobit si frunze de oregano si busuioc.

Pofta buna!